Igen, ez is olyan, mint a töltöttkáposzta. :o) Az alap többé-kevésbé ugyan az, de ahány ház, annyi változat. Én is csináltam ilyesmi likőrt, de végülis ez az erősebb pálinkarecept lett kapós a családban. Én a magam részéről nem igazán szeretem sem a likőröket, sem az ízesített pálinkákat. Csak megcsinálom, aztán a többiek szavaznak a recept sorsáról.
Idén meggybort és meggylikőrt is rendelt a csapat.
Nagyon jó meggybort ittam már, egy ismerősöm szokott minden évben készíteni, de nem árulja el a pontos receptet. Illetve a receptet talán még el is mondja, csak éppen azokról a részletekről hallgat, amitől az övé tiszta, rendkívül finom, és nem fájdul meg tőle az embernek sem a feje, sem a gyomra, még akkor sem, ha kicsit többet iszik belőle a kelleténél. Nem hiszem, hogy belevágok a projektbe. Keveset nem lehet csinálni, elég sok vele a munka, és csak a végén derül ki, hogy mit sikerült összehozni: a "szokásos" fejbevágósat, vagy valami igazán jót.
Meggylikőrből még nem tudom, milyen receptet próbálok ki.