Sziasztok!
1.9 dCi 100 2002 végi Renault Trafic hibájával kapcsolatban írok, hátha tud valaki valami bíztatót írni. Az előéletről röviden: 285e van benne óra szerint, 140e-el vettük 2009-ben, utána vigyázva volt rá. 263e-nél volt vezérlés, szűrők, olaj cserélve, 276e-nél újra olajcsere szűrőkkel (Castrol Magnatec Diesel 5W40).
Alapjáraton az utóbbi 5000 km alatt váratlan leállások jelentkeztek. De csakis alapjáraton. A váratlan leálláskor csak a két piros STOP lámpa világít ha jól emlékszem és ez lényeges a hiba szempontjából.
(Korábban 200e körül volt egy hibája, amivel váratlanul leállt, de akkor fordulaton, ezt egy ultrahangos tisztítás teljesen megoldotta, azóta az a hiba nem jött elő. A befecskendezők közül az egyikben volt valami dugulás. Ennél a hibánál a leálláskor az izzítás narancssárga lámpája is világított.).
A jelenlegi alapjárati leállások hullámokban jönnek, ha hosszabban megyek vele, akkor nem jön elő. Például két napja lejöttem gond nélkül Pestről Somogyba, másnap meg mentem még 300 kmt, és nem volt gond. De ma elindítás után 4-5mp-el leállt, amíg a rádiót nyomkodtam. Majd kiálltam a kapun és a kapu csukás ideje alatt is leállt. Majd a bolt előtt még kétszer. Utána mentem vele a városban és nem volt gond. Általában az újraindításoknál nem a szokásos egy fordulatra indul, hanem 2-3 is kell. Mintha nem kapna üzemanyagot, dugulás lenne.
Nagyon megköszönném, ha hamar segítene valaki, hogy mi a teendő, mert holnap délután megyek vissza átmenetileg Pestre, ha kell akkor magammal viszem, egyébként vonattal tervezek menni. Július 1-től két hónapra napi használtban lesz az autó, nagyon fontos lenne, ha nem dőlne ki. Ha ez egy nagyobb bajnak az előjele, akkor ebben a két hétben mindenképpen túl szeretnék rajta lenni!