kemorgo Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1238

A maradék meggyet kimagvaltuk, és meggyszörpként végezte. Annyit még soha nem sikerült csinálni, hogy elég lett volna az újig. Párom, amíg tart, azt issza.

 

Ha fellép a meggytúltermelési-válság, akkor egy keleti lekvárféleséget - dulcsászát- is csinálok, kis helyre kerül nagyon a végén. Viszont isteni. Csak egy hibája van, iszonyú cukros. De mivel ebből nem lehet annyit enni, mint egy hagyományos lekvárból, vagy dzsemből, így vállalható. 

Ez az első sorozat egyelőre igen apró, viszont nagyon sötét meggy volt, ismerős tukmálta rám, ma meg két rekesz cseresznyét. De azt a munkát kiszerveztem, nekem ma már nem marad időm rá.

Az én fáimon a meggy még csak most kezdett színesedni, úgyhogy egyelőre a tegnapi csak kármentés volt. Az nagyobb szemű, és nagyon finom, jó ízű szokott lenni, befőttet majd abból rakok el.