Én igen :D
Pont tegnap küzdöttem egy rekesz oszlásnak induló apró meggyel, végül is nem lett sok belőle a selejt.
Likőrrecept:
Egy ötliteres uborkás üveget feltöltünk félig mosott, válogatott, leszárazott meggyel.
Ráöntünk ízlés szerinti cukrot, most nálam egy kiló lett, de majd megkóstolom. Pár napig hagyjuk a cukrot a meggyen, naponta többször megkavarjuk, míg kiengedi a levét. Ha ez megtörtént, felöntjük ízlés szerinti tiszta, finom gyümölcspálinkával, ha olyanunk nincs, akkor vodkával. A lényeg a gyümölcsös, vagy semleges alkohol. Az üveget letakarjuk, hogy az alkohol még véletlenül se tudjon elpárologni, pár hétig érleljük. Időnként felkavarjuk, ha nem találjuk elég édesnek, vagy nem elég erős, pótoljuk a cukrot, vagy az alkoholt.
Késznek nyilvánítás után leszűrjük, csinos üvegekbe, a visszamaradt alkoholos meggy akár tejfölös bödönben is eláll, mindenféle hőkezelés nélkül. Igény szerint elnassoljuk, a szerencsésebbek bonbonban végezhetik.