kemorgo Creative Commons License 2014.06.12 0 0 1231

Én igen :D

Pont tegnap küzdöttem egy rekesz oszlásnak induló apró meggyel, végül is nem lett sok belőle a selejt.

Likőrrecept: 

Egy ötliteres uborkás üveget feltöltünk félig mosott, válogatott, leszárazott meggyel.

Ráöntünk ízlés szerinti cukrot, most nálam egy kiló lett, de majd megkóstolom. Pár napig hagyjuk a cukrot a meggyen, naponta többször megkavarjuk, míg kiengedi a levét. Ha ez megtörtént, felöntjük ízlés szerinti tiszta, finom gyümölcspálinkával, ha olyanunk nincs, akkor vodkával. A lényeg a gyümölcsös, vagy semleges alkohol. Az üveget letakarjuk, hogy az alkohol még véletlenül se tudjon elpárologni, pár hétig érleljük. Időnként felkavarjuk, ha nem találjuk elég édesnek, vagy nem elég erős, pótoljuk a cukrot, vagy az alkoholt.

Késznek nyilvánítás után leszűrjük, csinos üvegekbe, a visszamaradt alkoholos meggy akár tejfölös bödönben is eláll, mindenféle hőkezelés nélkül. Igény szerint elnassoljuk, a szerencsésebbek bonbonban végezhetik.

Előzmény: Mariska néni (1230)