Yoda 2010
2014.06.10
|
|
0 0
11731
|
Üdvözletem!
Ebből a komment áradatból azért annyit mindenképpen le lehet szűrni, hogy reálisan értékelve, a koncert hangzása nem volt méltó az Iron Maidenhez. Már többször is megfogalmazódott bennem, de ezek után nyugodtan le is írom, a banda élőben az utóbbi években legendásan szarul szól! És erre nincs semmilyen mentség, nem érdekel, hogy néha megfelelő a hangzás! Egy világhírű zenekar nem engedheti meg magának (pedig de, mint látjuk, halljuk), hogy sorozatosan rosszul szólaljon meg. Le is vontam a tanulságot, többet nem vagyok kíváncsi rájuk. Láttam őket eleget, először még a ’80-as években, szóval semmi bajom egyébként a csapattal, de ez már felháborító, hogy mindig azon kell agyalni, most jó lesz-e? Hogy mi az oka a gyakran kritizálható hangzásnak, nem tudom. Csak találgatom, hogy talán a 3 gitáros felállás miatt nem sikerül megfelelően összehozni az arányokat. Ezt amúgy az első perctől kezdve bohóckodásnak tartottam, mert egyszerűen minek? Ja, és Janick tudásával sem lenne problémám, Gillannál anno elég jól gitározott, bár élőben ott is alul volt keverve. Ezek után maradnak az archív felvételeik, pedig azok sem az etalon megszólalásukról híresek. Mindezek ellenére, aki még nem látta őket élőben, azoknak persze érdekes lehet egy-egy fellépésük, nézzék is meg, de azt jó ha tudják, manapság már a lutri kategória az Iron Maiden jó megszólalása koncerten. |
|