Töfi1234 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 11717

Közben utánajártam a hangosításnak.

Ez egy 100 millás cucc, úgyhogy bőven meg kellett, hogy feleljen.

Végül is azt mondták, hogy mennyiségre is bőven elég volt.

Együtt installálták az angolokkal, ahogy kérték.

Úgyhogy innentől kezdve lehet őket szidni.

A magyar hangosító szakma általam ismert része is értetlenül áll amúgy az eset előtt,

hogy miért szólt ez ilyen szarul. Nem könnyű terem az Aréna, de azért szoktak benne jól szólni.

Annyi viszont eszembe jutott még, hogy amikor a Maidnemmel csinálunk háromgitáros bulikat, akkor alapvetően az is elég zavarosan szól, ha nem tökölök vele 1-2 órát.

Legutóbb a Club 202-ben pl. tök tisztán érthető volt minden, kint is, meg a színpadon is, de azzal tényleg legalább két órát dolgoztam, hogy olyan legyem. Na most a Maiden viszont nem áll be már évtizedek óta, csak a turné előtt, illetve premieren. Max az első pár bulin még néha. Helyettük a roadok játszanak AC/DC-t, ami azért elég becsapós tud lenni. Egyrészt a hangszerek tök másképp szólnak másnak a kezében, meg hát az AC/DC az nagyon nem Maiden, ahogy erről már volt is szó. Egy Higway To Hell még egészen szélsőséges kölümények között is tud jól szólni, míg a Maiden nótákról ez már egyáltalán nem mondható el.

Ha buli közben neki is áll a keverős rendet rakni, kb. vége a koncertnek mire minden jó lesz.

Ha egyáltalán jó lesz, mert menet közben már eléggé meg van kötve az ember keze.

Aztán azon is elgondolkodtam, hogy talán mégis haveri alapon került hozzájuk az új ember. Mert hogy ő a Judas-nál is dolgozik, a Judas-ban meg most ugye az a gyerek gitározik, aki Harris lánynál játszott, amikor ők voltak az előzenekar. Szóval így kerülhetett ő látótérbe.