Nekem tetszett a produkció! Előrebocsátom, hogy nem mostanában jártam koncerten, konkrétan utoljára a 2000-es Maidenen voltam a Kisstadionban, aktívabban meg inkább a 80-as években. Kb. 1984, azaz a Powerslave óta kedvenceim, minden album megvan gyári CD-n, plusz kislemezek.
A bejutásnál kissé szkeptikus voltam, elnézve a rengeteg embert a téren, illetve azt, hogy a kapunyitás és az előzenekar között csak 1 óra volt, de végül kb. 10 perc alatt bejutottunk! (régen ez biztos nem így lett volna) A stadion abszolút európai színvonalú belülről is.
Ahogy olvastam, lgtöbben a hangzást kritizálták (csodálkoztam is, mennyi itt az önjelölt hangmérnök...)
Szerintem nem volt rossz! Ami igazán szarul szólalt meg az az Anthrax. Persze ez nem meglepő, az előzenekarok sosem szólnak-szólhatnak a főbanda szintjén, ez mindig is így volt. A TNT szerintem jó ötlet volt, a közönséget jól lehet pörgetni vele, bár nem nagyon mozdult meg az akkor kb. 2/3 ház anthraxék alatt.
Az indexes cikk szerint "rohadt hangos" volt, én nem így éreztem, szerintem pont jó volt. Bár így 40 felett lehet már kissé süket vagyok:) 13 éves lányom életében először volt koncerten, szerinte sem volt hangos.
Hogy szólt a cájg, hogy nem, az mindenesetre érdekes volt, hogy mennyit zsugorodott mára a mérete. A nyolcvanas években a színpad nagy részét a sok láda foglalta el, most meg csak sejthető, honnan jön a hang. Itt megjegyezném pl. hogy szerintem a 85-ös Live After Death jobban szól, mint a 2002-es Rock In Rio.
A hangzást nem is boncolnám tovább, mert én - sokakkal ellentétben - bevallom, nem értek hozzá túlságosan.
A díszlet, a show, a műsor tökéletes volt! Eddie reinkarnációi, a számonként változó háttér, a bábuk mozgatása jól ki volt dolgozva. Amikor égtek a fáklyák, az arcomon éreztem a meleget, pedig fent ültünk a 205. szektor tetején!
A tagok öregedését csak az arcukról lehetett lemérni, mert a hozzáállásuk és aktivitásuk a régi volt! Gyakorlatilag mindenki ugyanazt csinálta, mint régen: Dave egyhelyben, Adrian sétált, 'Arry és Bruce rohant, Janick bolondozott.
Nickoval kapcsolatban (aki személyes kedvencem) azt hiányoltam, ha már teljesen el van bújva a dobszerkó mögé, legalább a kivetítő mutathatta volna többet. Ott leginkább azok a jelenetek voltak láthatók amik amúgyis szem előtt zajlottak.
Ezenkívül a képek bevágása sem a zenei váltásokkal egyezően történt (a képekért felelősnek EGYES)
Tetszett, hogy ugyanolyan energiával végigtolták a bulit, mint bárhol a világon, bármekkora közönség előtt. A "végigtolták" sajnos abban is megnyilvánult, hogy nem volt interaktivitás a közönséggel, a számokat sem konferálta fel Bruce, ahogy vége lett, bemondta a következő nótát és már szólt is. Úgy az egésznek nagyon előre megtervezett-felépített szaga volt. De jól érezték megukat, összemosolyogtak és jól ment a buli.
Nekem nagyon tetszett, megérte a pénzt és az utazást. (400 km oda-vissza)
szerintem.