h.apci
2014.06.06
|
|
0 0
1204
|
Bármelyik módszer sokszor azért vall kudarcot (feltételezve a max. tisztaságot és jó receptet), mert az egyszer már használt üvegek teteje nem biztos, hogy zár rendesen (pláne, ha össze is kevertük). Új üveggel és tetővel nem lehet győzni, így marad a nagyon alapos előzetes ellenőrzés, tetőcsere, esetleg +celofánréteg, fejre állítás újságpapírra, stb. Nálunk ha bármi probléma volt (szerencsére ritkán), mindig vissza lehetett vezetni üveg, vagy tető hibára. Mi nem félünk kevés nátrium-benzoáttól, borkéntől, de cukrot nagyon keveset használunk; a befőtt, lekvár, kompót, lecsó, paradicsomlé és egyéb levek mennek a száraz dunsztba, a savanyúságnak nem kell. Vannak dolgok, aminél - szerintünk - kell a zárás utáni sterilizálás; pl. zöldbab, spenót, zöldborsó. Ez nálunk megy a fagyra... Kacérkodtunk mi is az automatával visszatérően, de valahogy mindig elmaradt, s mégis jól megvoltunk... :) |
Előzmény: Andrea555 (1203)
|
|