juhosttt Creative Commons License 2014.06.04 0 0 11333

Én csak 4 éve keltetek, de sok 1000 baromfi kelt ki már ezidő alatt... Most a 4 mancs meg az állatvédők a halálba kívánnak, de leírom:

Ami gyenge azzal nem érdemes bajlódni mert az erős egyedek is csak annyira erősek mint a leggyengébb... (láncszemek példája).

Csirkéből csak azokat hagyom ami életre való... Ha satnya nem bajlódok vele, mert több gondot/kiadást és kevesebb hasznot hoz...
Segíteni sose szoktam kelésnél, inkább a megfelelő keltetésre és jó tenyész anyag gyűjtésére, és a tojásoka válogatására törekszem.

Idén sajnos 1x meghazudtoltam magam és meghagytam egy selejtes némát.... Kb fele akkora mint a testvére, de a színére kíváncsi voltam. Hiába csak levágni van, akkor is megeszi a magáét de nem termel annyit... Továbbá a helyet is fogja a társaitól. Mind a fekvő, mind az etető, mind az itató helyet. Az elején még minden kis lomot pátyolgat az ember mert meg van az öröme h vmi kijött a tojásból.. nem baj ha selejt, a lényeg h él....

De ha csak nem pénz és idő milliomos valaki, akkor egy idő után belátja, hogy hosszú távon ez nem megoldás...

Előzmény: zsoltialeveli (11332)