Sziasztok !
Velősen összefoglalom véleményem a tegnapi koncertről.
1, A setlist nekem tökéletes volt, Bruce is jól énekelt.
2, A hangzás legendásan pocsék volt most is. Előtte az Anthrax a kis motyójával világosan és érthetően szólt, utána meg jött a Maiden egy óra kásával. Ian Scott érthető, dögös reszelős riffekett nyomott, a dob és basszus is ott volt, csupán Belladonna mikrofonja lehetett volna picit hangosabb.
Komolyan nem értem, hogy lehetnek a Maidennél ilyen pancsrerek. Voltam a itt Scorpions, GunsNroses, Satriani koncerteken, és azok bitang profin szóltak ugyanebben az arénában. A Scorpionsnál jobb konceretet életemben nem hallottam, überbrutál volt a hangzás.
Nincs itt semmi akusztikai probléma, meg "jó helyen kell állni" , hanem egyszerűen pancser a hangmérnök, valamint nincs összehangolva a zenekar soundja. Otthon szépen mindhárom gitáros minden számhoz külön beálligatja magának a soundokat, amik a szobában biztos nagyon jól szóllnak, de egyszerre komályos katyvasz. Egyáltalán, mi a francnak kell annyi sound? Egyet használjanak, de az mindenkinél jól legyen beállítva, hogy együtt is jól szóljanak. Lehet , hogy Adrian jól érthető riffet nyom, közben meg Murray agyon zengetett, wahpedálozott riffjével összemossa az egészet, erre jön még Gers felháborítóan pontatlan és improvizálásos macskakaparása, aztán az lesz az egészből, amit sorozatosan évek óta hallunk. Egyszerűen sok a három gitár, és már az új felállás elejétől fogva át kellet volna hangszerelni a dalokat három gitárosra.
3, Magyarországon túlreprezentáltak azok a büdös bunkók, akik ülőhelyet vesznek, aztán folyamatosan ugrálnak félmeztelenül büdös sör és cigiszagú lehelletüket fújtatva pólójukat lengetve. Ilyen individuumokhoz volt sajnos szerencsém tegnap este is, konkrétan a koncert felét csupán kivetítőn láttam. Ezért a szervezők, és a kákabelű Waltonos "kidobók" a felelősek, mert 19 000 forintos tribünön azért más illene rendet tartani. Önbíráskodni ugyen nem érdemes, mert jogállamban úgysem nekem lesz igazam.
Szóval vegyes érzelmekkel jöttem el a koncertről. Csupán az vigasztal, hogy vasárnap ismét megnézhetem őket Brno-ban kiemelt állóhelyről, és eddigi tapasztalataim alapján csehorszábgan kevesebb bunkóval körülvéve.