kürtök Creative Commons License 2014.05.29 0 0 26116

Őszintén szólva rossz volt itt régebben arról olvasni, hogy munkát keresel és nem túl jók a kilátások. Majd kapcsolnak a nyomdák, illetve a megrendelőik, ha a generációtok kivonul a szakmából.

Itt a tervezés és az előkészítés szinte elkülönült. Az egyik grafikdesigner a másik a dtp operátor, az egyik végterméke a másik kiinduló anyaga, a közvélemény meg keveri a kettőt. Most csinálom két éves képzés keretében az elsőt, egy illúziónak végül is megfelel.

Most azon rugóznak, hogy ha még nem lenne elég átjáró a megrendelő és a nyomda között, ügynökségekhez fussanak be a megrendelések, akik a náluk regisztrált előkészítőkhöz irányítják a munkát, aki az ő marketing gyorstalpalójukkal szakmailag elég felkészültnek tűnik. 

Most találtam egy érdekes cikket a Dtp operator vs. grafik-designer témában, érdemes lenne lefordítani és közzétenni egy szakmai fórumon, vagy elküldeni a menedzsernek, managernek, mit tudom én hogy hívják magukat újabban ezek a tökfejek. Ja, minden sz..ból egy kicsi, azt majd csak lesz valami a raklapon.

Előzmény: Szedő Tördelő (26114)