Eljutottam, most is onnan irok - immar keszulve innen at San Blasra.
A tartomanyi hatarnal marcona hatarorok atkutattak mindenki poggyaszat, kerdeztek meddig mennek, erre megneveztem az egyik kozelebbi varost, es mondvan, csak 3-4 napra. Igy mar johettem is tovabb. Eloszor Metetin es Puerto Quimban at csonakkal La Palmaba utaztam, onnan masnap berelt csonakkal felkerestem egy ajanlott Embera indian falut. Elkepeszto modon ebben tok varatlanul orosztudasom segitett! A falu maga nem volt olyan hude nagy szam, mondjuk tele hagyomanyos oszlopokon allo hazakkal, de azert a turizmusra mar itt is raalltak, fizetesert tancikaltak es a csupasz cikiket a szuvenirarusitas melle mutogattak - ez tok vicces volt, hiszen amugy szinte minden no polot hord, de amikor hozzak kosarkaikat, akkor mind topless.
A hajoberles $80 volt, a tanc 30 (nagyon nem erte meg) plusz masik 30-ert vettem 2 kosarfonott arut ha mar olyan szepen felsorakoztak, szoval alighanem talan tobbe is kerult az egesz mint a fovarostol 1 orara levo turistasabb falvakat megnezni csoporttal, de azert osszessegeben megis csak mas eredeti elohelyukon tobb oras hajout utan latni oket. ;-)
Ezutan vissza a foutra amin elmentem Yavizaig ahol veget er.
Egesz hangulatos, kis spanyol erodrommal es sok (normalisan feloltozott) indiannal.
Ez ma reggel volt, amikor kb 1 orat allt el az eso hogy Yavizat megnezhessem, igy onnan tovabb menni immar ut nelkul a szakado esoben, megint csonakokkal vagy gyalog, mar nem volt kedvem.aroskaig ahol eloszor jutottam Darienben nethez.
Holnap en uton mennek San Blas fele, repulest kihagyva.
Nem foglaltam semmit, igy nem tudom, hol kotok ki.
De ott nem tervezek nagy felefedezoutat, eleg lenne nekem 1 hagyomanyos falut latni is, es esetleg kicsit sznorkelezni, bar eddig ugy tunik, e tekintetben Kozep-Amerika szigetei azert eleg messze elmaradnak Indonezia mogott.