korkor
2014.05.13
|
|
0 0
6836
|
Szia, tanulom a dolgokat...Minél többet próbálok utánaolvasni a témában, de ilyen folyamatosan magas páratartalom mellett nem értem a válaszod: "Ha nem entalpiás szellőztetésed van akkor a párásításról se feledkezz meg, mert szükséged lesz rá". Hát bárcsak lemenne már úgy 50% köré! Komolyan elképzelhető, hogy ekkora baromi magas értékről túl alacsonyra vinné? Kipróbálnám :-) Mert ha működne, akkor a ventiteljesítmény lejjebb csavarásával játszhatnék a páraszinttel is. Szkeptikus vagyok, hogy még plusz párásítóra lenne szükségem. A csak résszellőzéses levegőbejuttatásra nem szívesen támaszkodnék, már 0 foknál is hideg, pláne mínusz tízben! Annyi, hogy ablakra szerelt verzió helyett kidühöngtem már két db 100 mm-es lukat a házfalon át, csőszellőzőnek. Nem jött be. Gépi rásegítés nélkül kevés az átáramló zúg, azzal meg bazi hideg -bár akkor tényleg jobb a levegő, csak akkor meg megfagyunk -dehát erről -is- szól ez a topic. Még nincs normális szellőztetőm, az egy darab olcsó kis vacak csőventit nem nevezném annak. |
Előzmény: balsa02 (6819)
|
|