ülünkahordótetején Creative Commons License 2014.05.13 0 0 5724

Nagyon nagy ez a zene, főleg az UGISIUNSI albumuk jön be most nagyon, szereztél nekem egy új kedvencet, köszi!!!

És valóban, nem hülyeség, amit olvastam több helyen a Solarisról külföldi cikkekben, hogy van ez a "Space Rock" kategorizálás őket illetően. Tényleg masszív Space Rock hatás van a Solarisban, noha az az acidos, drogos utóérzet viszont teljességgel hiányzik a Solarisból, helyette a Solarisban van az a megfoghatatlan űr és kozmikus atmoszféra, meg epikusság... itt főként a Marsbélire gondolok. Tehát az a pszichedelia tényleg gyökeresen hiányzik a Solarisból. Valójában számomra ezért teljesen egyediek és másak, mint minden más 60-70-es évekbeli nagy, illetve későbbi követői... sok tekintetben épp azt a pszichedeliát, mint érzést már nem tudom magaménak érezni felnőttként... túl borult és emészthetetlen... Viszont a Solaris ezt sosem követte, ez nagyon érdekes.

De ez a Quantum Fantay nagyon jól csinálja, amit csinál (csipetnyi acid van csak, nem ködös túlzottan), és főleg itt a szintikezelés az igazi klasszis (ami nagyon is közös pont a Solarisszal).

Hihetetlen sok hasonló megoldás van a szintiben, fuvolában, gitárkezelésben...