korkor Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6826

Szia, az eddigi tapasztalatok alapján nálam télen valóban folyamatosan ennyire magas páratartalom van, És/mert rásegítés nélkül szinte nulla a légcsere. Szimpatikus a lépésről-lépésre kiépítés ötlete, sokan feladják az ilyesmit de én kitartó vagyok. Addig egyedül is eljutottam mérgemben, és naivan, hogy fúrtam 2 db 100-as lyukat 2 helyen átellenes pontban a házon, az egyikben van kis csőventi is ami kifelé tol, sajnos ez nem elég (valszeg a venti sem volt jó választás, kértem-adtak, novemberben még mindegy milyen volt csak gyorsan kellett). A másik lukon sima szellőzőrács kívül-belül, valamint a valamikori, tetőhéjazat alá visszabontott, 2 db házon belüli kémény egyikében megkerestem az alsó kéményablakot, azt kitakarítottam és sűrűbb dróthálót hajtogattam bele az ajtaja helyett (egerek, rovarok esetére). Na ennek már van némi érezhető hatása, enyhén mozog előtte befelé a levegő, az a szoba jobb lett. De még ez is kevés, ezért írtam. Így megy fel RH 80% környékére...

Nekem érdekes, hogy a P.-féle koaxiális cső-a-csőben hővisszanyerős megoldást senki sem kommentálta. Igaz ritka megoldás lehet, de az eredményei jónak tűnnek, nem? A padláson lenne hozzá később helyem. Köszi az észrevételekért.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (6816)