Újra itt vagyok.Az a baj, hogy csak hétvégén jutok számítógép közelébe.
Zalai 88: Az Árkádiáról leírást és képet kaphatsz,ha a 159-es hozzászólást megnézed.
Vizerg: Én tavalyelőtt május végén ültettem gyökeres oltványt.Már márciusban rendeltem külföldről,többször is megsürgettem,-írták sorry-,de már le is mondtam róla,amikor jött a futárposta.
Sok reményt nem fűztem hozzá,de a tízből mind a tíz kihajtott.Persze én is mindent elkövettem,hogy sikerüljön.Mikor egy hónap mulva köszönő levelet küldtem nekik,megkérdeztem,hogy csinálták,hogy
száz százalékos az eredés?Azt írták vissza,hogy +5 fokon tárolták az oltványt,és csak az erős gyökerűeket értékesítik. Sajnos tavaly áttértek a borszölőre,és csemege oltványt már nem forgalmaznak.Kár.
Erről jut eszembe,hogy tavaly tavasszal rendeltem egy új különleges magnélkülit az egyik hazai-de osztrák vagy német tulajdonú-kertészetből./Magdaléna a szölő neve-ismeri valaki?/A kertészet nevét nem írom le,mert hitelrontásért beperelhetnének.Pedig megérdemelnék hogy közhírré tegyem.Megjött az oltvány szép "díszdobozban",korrektül becsomagolva.Ja azt elfelejtettem mondani,hogy egy darabot nem lehetett rendelni,így rendeltem mellé egy Anitát is.Az Anitának satnya 3 kis gyökere volt,nem is hajtott ki.1800 -Ft.volt az oltványoknak darabja,postaköltséggel/futár/ 5000-Ft-ot fizettem érte.Így került a Magdaléna ötezer forintomba.Ő legalább kihajtott,jövőre már teremni fog.
Garancia sajnos nincs,sem arra hogy kihajt,sem arra hogy azt a fajtát kapod,amit kértél.
Abaltuga:Kedves szölőbarát!Ha különleges csemegeszölő fajtákat akarsz jó helyen jársz.Ha kitartó fórumozó leszel,sok jó fajtával megismerkedhetsz.
A Heliotrop fajtáról a 170-es hozzászólásban találhatsz leírást és képet.Egyébként a fajtáról még annyit,hogy ropogós,magvas,semleges ízű.Inkább a bogyó különleges mintázata, és viszonylagosan jó betegség ellenállása miatt érdemes ültetni.Nekem is van belöle termő./lásd kép/.
A Viktóriáról tudod-e hogy hol "gyártották?Mert ugyanis több fajta van.Szerintem neked román viktóriád van.Made in Románia.Tetszetős sárgás nagybogyójú,augusztusban/15 után/érik.De sajnos nagyon rothadós,botrytisra érzékeny.A többi betegségekre is alacsony az ellenállása.Nekem is van belőle.Saját tapasztalat:termesztésre nem ajánlott/annak ellenére hogy olasz nagyüzemi intenzív termesztésben találkoztam vele/biztos agyon permetezik?/.
Fajtagy:Az Éva nálam sem jött be-az idén sem-Próbáltam hosszúcsapra,és félszál-vesszőre metszeni.Az idén még csak fűrtöt sem hozott.Tavaly sikerült egy kis fürtről fotót csinálni.Elrakom emlékbe,hogy ilyen szölőm is volt.
A Talismán úgy tudom azonos a Kesa-1 -el. Az Oválníj,és a Stimul egy nagyon tudatos szelekció és keresztezés eredménye.Mindkét fajta bogyója sokkal nagyobb mint a Talismáné.Nekem mindhárom megvan a gyüjteményemben,de csak a Kesza-1 terem.Az Oválnijról és a Stimulról jövőre tudok nyilatkozni,ha majd teremnek.Mindháromnak azonosak a szülei.
Ha "hátul "megvan az e-mail címed,akkor fogok írni rövidesen.
Holnap teszek fel képeket Üdv.Mindenkinek.