abdul2 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 3998

Szia, Cala Gonone-ban a kikotoben lehet berelni, sok sok kis bodeban erre szakosodtak. Alkudozni akkor lehet ha olaszul beszelsz, kulonben egysegaron dolgozik ott mindenki. Fel napra 70eur a 40LE-s hajo, ezt barki vezetheti akinek van autos jogsija. Ennel erosebb hajok (100-150LE) is berelhetoek, ugyanazok a hajok csak erosebb a motor. Ezekhez viszont kell tengeri jogsi mar, es arban is 100-150EUR korul lesznek fel napra. (Fel nap: 13:00-17:30)

ezen felul benzinnel kell szamolni a tenyleges fogyasztas utan, azaz visszaerkeztek a hajoval es egyutt mentek a kikoto kuthoz. Ez max 50 eur.

a hajo kezelese nagyon egyszeru, egyedul a kikotesnel kell figyelni, elvileg nem horgonyozhatsz a partokon, csak onnan par 10 meterre. Kikothetsz (utasok kiugranak csomagokkal) de a sofornek vegul usznia kell:)

arra kell keszulni, hogy egyetlen obolnel van csak kocsma/wc, a tobbi obol full termeszetes. Igy etellel, itallalkeszuljetek.

fel napba ket obol fer bele szerintem (a ketto legjobbra koncentralva), ha raerosebb akkor siman menjen az egesz nap. Hatalmas elmeny, sok emberrel voltam mar ezekena hajokazasokon es mondhatni a szigetes hetcsucspontja volt mindig.

Maga a hajozas es az europai helyszinhez nehezen parosithato tengerpartok miatt. 

Lattam valaki alabb aggodotta kesoi komp indulas miatt. Szerintem az ejszakai a nyero, normal tempoban Budapestrol 10-12 ora az autopalyazas (reggel 5-6kor indulas), a kompra pedig este 7kor mar megy a felengedes (nekik is az az erdekuk, hagyott koltsd a penzt:)

illetve ablak betores esetem nekem is volt, oktoberben Cala Gonone kikotoi parkoloban egy ejjel (hotel elott). Elvinni nem vittek semmit, de nem volt kellemes a lefoliazott hazaut:). Ettol fuggetlenul nem tartom veszelyes szigetnek, ez barhol elofordulhat sajnos.

Előzmény: bornew (3996)