Szia!
Ígérem gyakrabban járok erre, de az utóbbi időszak kicsit húzósabb volt :) többek között Megszületett a lányom :)
De mandolin:
Véleményem szerint itt is igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. De azért volt a környezetünkben olcsó de jó hangszer. :)
(mondjuk drága és szar is :))
Ha elszántad magad akkor csak a felső limitet kell meghatározni, és neki lehet látni a keresgélésnek.
Nekem az első használható mandolinom egy washborn A volt. Hangra nem egy ágyú, de pontos és kényelmes nyaka volt. Az 40e huf volt 2001-ben. És ugyanennyiért adtam el aztán.
Hangosítás az nem egy könnyű kérdés. Annó nekem is volt mindenféle próbálkozásom (még megvan a polcon az utolsópróbálkozás egy fismann híd pickup mikrofon kombó, de az már fel sem került a hangszerre). Most már csak mikrofon (ráadásul kondi miksi). Tökéletes megoldás nincs csak elfogadható :)
Jó mikrofonnal az szól a pa-n ami a hangszerből kijön (persze csak megközelítőleg), de a hangerő az korlátozott (ne terjedjen :)
Pickuppal nagyobbat szól, lehet játszani a pickup helyével (így javítva a végeredményt) de a hang elég távol lesz a hangszer igazi hangjától (mondjuk lehet olyan a hangszer minősége hogy ez előny).
Milyen környezetben (rock zenekar, egyedül?) és milyen zenében használnád?
By Matthew Inch