szölőszem Creative Commons License 2014.05.03 0 0 183

Ali bá! A zöldbe fás oltásnál mikor kezd a rügy kibomlani?Én minden nap nézem,gondolom egy két hét is kell neki.A kis fás rügyet oltóviasszal bekentem a kiszáradás ellen.Jól csináltam?

 

Pinotnoir 777:A Kismis Moldovszkijról Kulicz hozzászólásából tudhatsz meg többet/127/.Amit én tudok róla azt itt leírom:

KISMIS MOLDAVSZKIJ:Moldáv fajta.Szülők:Pobeda X Kismis rozovíj.Közép-kései érésű.Fűrt:nagy,szárnyas,vagy vállas,átlagosan tömött,600 gr.Bogyó:kerek,vagy kissé ovális,4-6 gr.világos,vagy sötét lila,viaszos bevonattal.Bőre vékony,de tartós.Bogyó husos,ropogós,harmónikus ízű.Betegség ellenállás átlagos.Túlterhelve botrytisre hajlamosabb.Téli tárolásra alkalmas.Magnélküli fajta.Fagyállóság átlagos.

Fényképem nincs róla,nekem nincs ez a fajta a gyüjteményemben.

 

A Lakemont valóban gombarezisztens.Ha akarod,leírást tudok adni róla:

LAKEMONT:USA fajta./Cornell University,1972-ben regisztrálták/Szülők:Ontarió X Sultanina./62,5% vitis vinifera,37,5 % vitis labrusca/.Érési idő:közép-korai.Fürt:200-300 gr.hengeres,vállas,nagyon tömött/mint egy borszölő/.Bogyó:átlag2 gr.kerek,fehéres-zöld.Húsa szilárd,eper /labrusca/aromával.A bogyó magnélküli pici puha maggal.Esős időben a bogyó repedésre hajlamos.Gombákra rezisztens a botrytis támadhatja.

 

Izgaga: Olyanról nem hallottam hogy Belgrádi rezisztens.Utánanéztem a szakirodalomban,de ott sem bukkantam a nyomára.Persze attól még létezhet,hogy én nem tudom.Ha sikerül felnevelned,majd kiderül,hogy mennyire rezi.

Ami hasonló névvel fut. Belgrádi magvatlan,Belgrádi korai.