Szia !
Köszönöm a tanácsot, abból amit kértél tudok adni, majd megnézem van -e mellette gyökeres, ág van bőven. Most virágzott először, nagyon halvány barack szin, szépek szép, kicsit halovány a szine, a képen ázott a virága azért csapzott.
Régen én is közel laktam a XVI. kerülethez (olvastam ott laksz).
Nyugdíjas vagyok eltudom vinni személyesen is szeretek kimozdulni ingerszegény városkámból.
Én rákosfalvához közel laktam a rákos patak is közel volt,.
Amit feltettem ágat, három féleképpen próbálom gyökereztetni, mivel csak most olvasom, hogy hormon is kéne.
1. vízbe tettem egy ágat, a fás és a zöld találkozásánál letörtem. Hüvös helyen egy nagy peónia árnyékába raktam a edénnyel (betudnám még tenni garázsba, vagy van borospincénk, előtte gádor rész ott is sötét van mivel a palettás ablak van, egy pici része világos ott pici ablak.
2.szaporítás: ugyan úgy törtem le az ágat mint az elsőnél csak földbe tettem.
3-ik ágat meghagytam a fáságon és úgy ültettem el egy jó nagy peónia mellé ahol áryék van és még a levél is takar (az alá ammiből szeretnél)
Hátnem tudom sikerül-e valamelyi? Szerinted van essély? hornont majd beszerzek, milyent kell venni és hol, itt van monoron oázis.
Már kaptam máskor is bogácson ágat igaz nem a megfelelő időszakba és nem maradt meg.
A vízbe még utólag tudok tenni aspirint. ovastam a tápsót is a vizbe, cukor vagy gombaölőszer.
Elég egy befőttes üvegbe tenni, vagy nagyobb vödör, pl. 1-2 liter vizhez mennyi aspirin (vagy mi a legjobb úgy csinálom nekem nincs tapasztaltom. a cukor mire jó? Bocsi a sok kérdésért !
Dóra