A hazánkban beszerezhető magnélküliek ,vagy kis puhamagvóak közül a legnagyobb bogyójú Rizomat-ot ajánlom,azután az egy kis puhamagvú Helikon szépét,bár ő lisztharmatra ézékenyebb,aBelgrád seedless/Belgrádi magvatlan/ szintén érzékeny lisztharmatra,ráadásul virágzáskor rosz idő esetén/2013/ rosszul termékenyül.A Ruby King seedless nagybogyójú lilás vörös,szintén rosszul termékenyül hideg esős időben.A Jupiterről /Rea/ nem tudok,mert tavaly ültettem./Róla bővebb leírást korábbi hozzászólásban találsz/Egyébként Kulicznak van róla tapasztalata.Ami nekem nagyon bejött,az a Vénusz.Ráadásul rezisztens is,óriási dekoratív levelekkel.
A hétvégén majd teszek fel róla,és még a Rizomatról és a Helikon szépe-ről is fényképes leírást.
Ali bá-nak üzenem,hogy sikerült a zöldbe fás oltás,úgy belejöttem,hogy 12 db.-ig meg sem álltam.
Amit egy hónapja az ablakban mini üvegházban gyökereztettem,10-20 cm.es hajtással tegnap a szabadba vittem/cserépbe/,a 14-ből 4-et./Thien San,Sato gigant-ezek japánok-,Arsenevskij/orosz magnélküli/,Jupiter /USA magnélküli/.A hosszú cserepeket a földbe süllyesztettem,rashel hálóval árnyékoltam.