Miso1986 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 178

Ma vettem észre, hogy egy hét alatt duplájára nőtt a lakásban (ez jó indikátor arra, hogy már gyökere van), épp ideje volt kitenni a szabad levegőre: Link (Szőlőskertek királynője, fehér Chasselas, Pannónia kincse gyökérnemes szőlődugvány felcímkézve, eredés 100%-os!). Ezek közül valamelyik szőlő kevésnek találta a helyet, így 2-3 hét elég volt arra, hogy kinője a cserepet: Link. Pár napot szoktatni kell a napfényhez, mielőtt kikerül a kertbe - majd kiderül melyik stréberkedik itt nekem. Chasselas-ra voksolok, bár az is lehet, hogy a Szőlőskertek királynője muskotály vagy a Pannónia kincse a ludas! Ez már a 3. cserép idén, amelynek tartalma a kertben köt ki, idén nagyon meg vagyok elégedve a dugványaimmal, korábban a szőlős fórumban már beszámoltam az előző turnusról, csak annyira sok a hozzászólás ott, hogy szinte elvész a rengetegben: LINK
Itt van az egyik április elején kiültetett gyökeres Hamburgi muskotály (tél végi dugvány): Link. Köszöni szépen, jól van, szépen fejlődik; csak a csigák ne rágták volna meg a levelét!