zalber Creative Commons License 2014.04.28 0 0 1076

Köszönöm a válaszokat.  Arról már lekéstem, hogy gyerekként tanuljak zenélni, így most felnőttként teljesen kezdőként, mindenféle zenei ismeret nélkül állok neki tanulni. A célom egyelőre az, hogy elinduljak, csupán a magam szórakoztatására szeretnék játszani. Nagyon szeretem hallgatni a zongora hangját (az akusztikus és az elektromos zongoráét is) és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy de jó lenne ha én is meg tudnám szólaltatni legalább egyszerűbb dallamokkal, legyen az akár klasszikus vagy modern. A hétvégén elég sokat olvastam a digitális zongorákról, teljesen megértem azokat akik a mai napig a klasszikus hangszerre voksolnak, viszont számomra az én esetemben még így is a digitális tűnik a jobb választásnak az elinduláshoz. Nyilván szeretném minél olcsóbban megúszni, de van az a határ ami alatt már a spórolás a tanulás rovására megy. Úgy látom valahol a P35 árszintjén van. Ebben is ott a klasszikus és az elektromos zongora hangszín, a kalapácsmehanika. Amiben még nem sikerült döntenem, hogy a DGX-650 ártöbblete megéri számomra vagy sem. Mármint ez az összeg ha jól számolok kb 30 óra zongoratanárnál. Viszont a 650 esetén már több helyen írták, hogy szebb a zongora hangja, kissé csábít a digitális kijelző ami rögtön kottázza amit játszok, vagy fordítva, megjeleníti azt amit játszanom kell. Vannak beépített dalai, meg ott az oktató funkció. Ezek olyan jónak tűnnek, de, hogy valóban annyira jók mint gondolom, azt sajnos nem tudom és helyettem se fogja tudni senki megmondani. Az se segít ha bemegyek egy boltba és ott megnézem, mert csak miután már elkezdtem tanulni és eltelt némi idő akkor fogom látni nekem mennyire hasznosaki. Persze ezen kívül még ott van az, hogy a 650 esetében van állvány, az ilyen típusú a P35-höz kb. 30 ezer. Papíron ugye mindkettő 6W-os hanszórókat kapott, de mindenhol azt írják a 650 sokkal jobban szól, gondolom komolyabb került bele. Laikusként kicsit úgy látom a 650 a tudásához, szolgáltatásaihoz képest jobb ár/érték arányt képvisel mint a P35. Még nem döntöttem el, nem akarom elkapkodni. Meg még tanárt se találtam, megvárom azt is ő mit fog javasolni. Ami még felmerült bennem, hogy lehet  zongorát tanulni úgy, hogy nincs saját hangszer? Mármint lehet és megéri ilyet bérelni? Mert valamilyen hangszer az kell, ha nincs min gyakorolnom gondolom felesleges is elkezdeni.

Előzmény: djuice (1075)