Kedves Inch!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást és a tanácsot, és elnézést kérek amiért ilyen sok idő elteltével válaszolok. A többieknek is köszönöm, hogy segíteni próbálnak, látom valóságos kis fizikai eszmecsere is indult a húrokkal kapcsolatban. :) Eztán minden nap fellépek, de gondjaim voltak.
Buta vagyok, mert nekilendültem ahelyett, hogy előbb tanácsot kértem volna, annyi a szerencse, hogy a Stagg mandolin vételem alkalmi volt, 12.000-ért vettem, ez szerintem nem egy veszedelem. Én azt hittem elég jó kis mandolin :(
Most viszont mielőtt jobban elvesznék a mindenféle húrok kipróbálásában azt szeretném kérdezni, hogy milyen húrt érdemes venni ami jó minőségű és megfizethető?
Ha már felvetetted a használható/megfizethető mandolint, ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ebben tudnál-e és persze a többiek is, tanácsot adni? Az anyagiak még nincsenek meg, de rajta vagyok az ügyön, csak jó volna tudni, hogy árban mire számíthatok.
A következő probléma a mandolin hangosítása. Én magam arra jöttem rá, hogy elektromos hangszedővel ami az én Stagg-emen is van nem igazán hiteles a mandolin kihangosítása. Vettem egy olcsó Cherub hegedű hangszedőt amit az F lyuknál kell elhelyezni, ez már őszintébben adja vissza a mandolin hangját, de azért vannak gubancok, szóval ezzel kapcsolatban is tanácstalan vagyok. Kb 2-3 hónap és összejön az akusztikus erősítő ára, egy 60 W-os Fame márkájú cuccot néztem ki, nem tudom jó választás e.
Ha tudnál ezekben a kérdésekben segíteni nagyon hálás lennék! :)
Üdv! Jani