Csokis Creative Commons License 2014.04.26 0 0 7867

Ez most totál OFF lesz, de egyrészt itt lehet offolni, másrészt tudom, hogy tehtube és édesvíz értenek hozzá (talán más is), harmadrészt meg nem akarok teljesen hülyét csinálni magamból a vitorlás topikokban, meg még szét is offolgatnám a kérdezősködéssel.

Szóval az a kérdés, hogy van-e valahol Pest környékén olyan hely (Velence, Omszki-tó, Kopaszi-gát, vagy más), ahol lehet valami kis jollét bérelni tanulásra, gyakorlásra. Elvileg tudnék vitorlázni, de csak nagyon elvileg, mert papírom ugyan van róla, de 13 éve -a vizsgám óta- ha kétszer ültem hajóban, akkor sokat mondok. (Az oktatás alapos volt, nem fél disznóért vettük a papírt, de hát a jogsi az csak papír, a tudáshoz meg a tapasztalathoz sok köze nincs :-) ) Az ismerősök közt ugyan vannak harcedzett skipperek, volt versenyzők is, de vagy szorgos családanyák, akik nem érnek rá velem bohóckodni, vagy 65-70+ nyugdíjasok, akik ugyan valószínűleg szívesen vitorláznának, de talán mégsem egy jó, kis "bújkálós" jollén, 10 fokos vízen. Nekem viszont aktuális lenne a dolog, mert a lányaim rákaptak a Fecskék és Fruskákra, anya sem ellenezné a családi vitorlázást, csak hát az a fránya tudás... Nem mondom, a dunai kenuzás sem rossz, de egy kis nádsziget felfedezés a Velencei-tavon az mégis más.

(Venni -egyelőre- nem akarok, bár tehtube Aquaglideja nagyon csábító, de a ár-tárolás-szállítás hármas olyan lenne, mint a régi viccbeli kiírás az autószerelőnél: Tudunk gyorsan, olcsón és jól dolgozni. Ezekből Ön egyszerre kettőt választhat.)