Sziasztok!
Hát igen nagyon szépek ezek a képek. Mind mind!
Nálam még mindig csak 1 db rózsaszín nyílt ki a fások közül. A többi duzzadó bimbóban. (Kép a telómon van, majd ha talán most hétvégére több is nyílik akkor teszek fel együtt több képet.)
Múlt vasárnap a püspök lilámon pattant a bimbó - már látszott a színe, de nem nyílt ki.
Az a baj, hogy ugye nekem mind a telkünkön van, ahova csak hétvégente jutok le, és ha pont úgy kapja el a jó idő hogy hétközben kinyílik, hát bezony van mire kimegyek szombaton már el is hervadt szegény.
A piros cirmos a "Shima Nishiki" és a Szász Írisznél vettem. http://szaszirisz.e-aruhaz.com/productlist/cpath/3_12
Szép egészséges növényeket árulnak, bár a férjem vette nekem ajándékba és párszor kellett telefonálnia miatta, hogy mi van már a rendeléssel. De alapvetően a növény rendben van. Karácsonyra jött, télen ki is virágzott a szobában. :P De mostmár jól van. :)
Tegnap előtt edzettem a kutyámmal, és képzeljétek egy lakótelepi ház előtt a kiskertben találtam Paeonia tenuifolia - t (ez a kapor levelű annak aki a latin nevet nem tudja :P ) a telt virágút. UHH!! Eddig is tetszett, a képeken, de így élőben. Még a férjem is elájult. :) Úgy kellett átugranom, mert majdnem ráléptem, de átvetődtem fölötte. :D :D Tudtok helyet ahol lehet venni ebből a fajtából? Elsősorban inkább itthon.. persze ha nincs akkor megyek külföldre, oszt rendelek onnan. :P
Üdv
Szotty