ptak
2014.04.22
|
|
0 0
7553
|
Néhányszor már ültettem bolti gyömbért. A tapasztalatok: első évben sosem virágzott, és a leírások szerint is legkorábban a második, de inkább későbbi években hoz virágot. Én sosem teleltettem át, mert megettem a "termést". A boltinak valóban jelentéktelen, kevésbé díszes a virága az olvasottak alapján. Amit szeret: jó vízáteresztő, de nyirkosan tartható talaj (tiszta tőzegben egyszer elrohadt nálam egy rizóma, de a homok-tőzeg keverék oké volt), valamint nem gyökerezik nagyon mélyen, inkább szélesebb, mint mély edénybe kell ültetni, hogy könnyen tudjon a rizóma terjeszkedni. A közvetlen napot nem kedveli, árnyékolni kell nyáron és folyamatosan tápoldatozni. Az ültetés előtt én mindig megvártam, hogy a lakásban, 20-22 fokon, szárazban tartva a rizómán a rügyei elkezdjenek duzzadni, majd amikor már hegyesedni kezdtek a kialakuló hajtások, akkor szétszedtem annyifelé, ahányon volt rügy, vártam 1-2 napot, hogy a törésfelületek beszáradjanak és akkor ültettem el, olyan 2-4 cm mélyre, vigyázva, hogy a már hajtó rügyek ne törjenek le.
|
Előzmény: zildi (7552)
|
|