captainb Creative Commons License 2014.04.22 0 0 8680

A csörgés többnyire a feszítőgörgőktől szokott jönni. Ha azok közül valamelyik rossz, akkor randa dolgot tud művelni. Tárcsákat nem kell cserélni a szettel. Azt viszont jó lenne tudni, biztos a vezérlés asja-e a hangot, nem pedig a hosszbordás szíjtól jön.

Elvileg a vízpumpát is cserélni kell a vezérlés szettel, mert az is egy feszítő elem. Én cseréltettem, van aki nem, mert "nem csöpögött". A Gates szett jók, nekem az került bele 35000 km-el ezelőtt. Én javaslom, olyan szerelőhöz vigyed, aki ismeri a típust, ő majd megmondja, per pillanat melyik a legjobb ár/érték arányú szett a piacon. Meg azért is, mert elvileg egy ilyen munkának rutinból kell mennie, aztán két- három cartárs szaladt bele abba, hogy nem jól rakták össze a gépet, csöpögött a hűtővíz, átugrott a vezérlés. 

Gates szíj + görgők 3 éve volt 16000 forint + a vízpumpa (gyári) 7500 forint. Kérdezd meg őket, postán is elküldik az alkatrészt, szokott náluk lenni akciósban is akár, és a Daewoo- Chevroletben otthon vannak.

www.sn-car.hu
info@sn-car.hu
82/222-493
70/4334431 sebike
70/4224436 sebijoe

Egy jó tanács: ha már ott jársz és úgyis le kell bontaniuk miatta: a hosszbordás szíjat is cseréltesd le! Nekem még a Bosch erősített szíjja sem bír többet 2 évnél, elkezd szétrepedni.

A szerelés munkadíja meg hát szervizfüggő. Mivel a fenti címen szerelnek is, őket meg is kérdezheted (kaposváriak amúgy, de árajánlatot lehet kérni :D).

Előzmény: hollandig (8679)