forgione1 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 34

Aztán dolgozol vele annyit mire konyhakész lesz, hogy visszatérsz a gázhoz:-)

Persze lehet gépesíteni....

 

Addig pedig súly/köbméterben kell gondolkozni! Az, hogy vizes vagy száraz lényegtelen információ, mert úgyis vizes, frissen vágott. Rosszabb esetben vízzel locsolt:-)

 

A hazai akácfa abszolút száraz sűrűsége 728 kg/m3.

 

A friss termelésű közel élőnedves anyagoknál pedig 930–950 kg/m3.

 

Tehát ha ömlesztve veszed és azt mondja a mandinka, hogy ez itt kérem 3 köbméter és lemérve nincs 3 tonna, akkor átakar vágni.

 

Remélem érthető a stratégia:-)

Köbméterben kérni a telephelyen, de kifelé ráállítani a mérlegre.

 

 

Előzmény: senkinetudjakilennék (33)