nebancsa_605_sri Creative Commons License 2014.04.08 0 0 6633

Egy ideje olvasom ezt a topikot, mert akartam ilyen autót venni, aztán meggondoltam magam és újra a 607-es elődjét vettem meg. Nem a leírt hibák riasztottak el, (automata váltó, részecske szűrő) inkább az hogy a 605-ből találtam egy ritka példányt. Ezt és többi fórumokat olvasgatva elborzaszt az a tendencia hogy már egész iparág jött létre a részecskeszűrő kiiktatására. Egészségügyben dolgozok, elég sok kemoterápiás emberkét látok, szerintem ők máshogy vélekednek a részecskeszűrő kiiktatásáról. Nem véletlenül rakják a modern diezelekbe ezeket, és az sem véletlen hogy europán kívül egyáltalán nem terjedt el a diezel autó. Ha nem sérült a szűrő egy mosás és hiba kiütés segíteni szokott.

Egy cikkből kivettem a lényeget miért is jó nekünk a részecskeszűrő:

"az ilyen apró, 2,5 mikronnál kisebb koromrészecskékkel szemben amúgy is sokkal kevésbé ellenálló a szervezetünk, mert a tüdő nyálkahártyái ugyan hatékonyan tartják vissza a nagyobb részecskéket, ám az ultrafinom nanorészecskék átjutnak rajtuk, egyenesen a véráramba, és mérgező, rákkeltő tartalmukat ott ürítik, a szervezetben cirkulálva, ami érthetően sokkal veszélyesebb"

Károsabb-e a füstölős?

Az igazi móri gyilkosok az új dízelek, akik röhögnek a markukba. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: Fujti (6631)