Sallai Gabri Creative Commons License 2014.04.03 0 0 479

9.

 

Kínai konyha gyűjtőnéven említik a Kínában honos főzési eljárásokat, ételeket és étkezési szokásokat, bár a megnevezés erős általánosítás. Egységes kínai konyha valójában nem létezik, az ország óriási területe és sokszínű nemzetiségi megoszlása miatt igen változatos és helyenként jelentősen eltérő módszereket, étkeket találunk.

 Az étkezés Kínában tradicionálisan két fontos összetevőből áll: szénhidrátból (ez többnyire rizs, vagy tészta) illetve az ezt kísérő és kiegészítő egyéb fogásokból (húsokzöldségekhalaktöltött tészták és tofu). Főfogás abban az értelemben, mint nálunk nincsen. Aleves nem feltétlenül előétel, sokszor az étkezés végén vagy vége felé hozzák ki. A rizs illetve az ebből készült tészta Dél-Kína alapvető élelmiszere, de az északi régióban inkább a búzából készült tészta dominál. A világon a császárság kora óta készített pekingi kacsáttartják Kína nemzeti eledelének.

 

 

 

 

szezámmagos  csirke                      mézes húsgolyó

 

 

 

kínai csirke                                   pekingi kacsa

 

 

 

 

Előzmény: erobika (478)