Lacika71
2014.04.02
|
|
0 0
192
|
A nagyüzemi paradicsom szándékosan olyan hibrid,aminek nincs íze. Cserébe majd egy hónapig eláll a polcon büntetlenül,nagyon gyorsan nő,folyton érő és még ehhez hozzájön a szándékos túltápozás,persze szigorú kontroll mellett,de nem mindenhol... Ennyit a paradicsomokról. Amiről beszélsz,az usa-ban található. Kísérletnek indult és profitot termel. Egy vas konténerbe van telepítve öt emeleten saláta. Leddel van világítva,számítógépes kontroll van az egészen és a lényege,hogy 3 hetente egyszer kell kinyitni az ajtót,szüretelni és elültetni a következő generációt. Viszont pont ezért teljesen vegyszermentes,mivel klón növényeket használ,teljesen egyforma méretűek és minőségűek a kész saláták,és osztályon felüli 100%-osan hibamentes és homokmentes. Éppen ezért kapkodnak érte a sokcsillagos előkelő éttermek. Egy konténerben 3 hetente 300 kg salátát termeszt az ember,télen,nyáron. Valami hasznot hoz,de csak ezért nem éri meg újat építeni,viszont az itt elvégzett kísérletek haszna miatt visszajött az ára. Valahol olvastam a cikket magyarul. |
Előzmény: anegytech1 (191)
|
|