Petya79 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 2920

"Ne ezt a móricka ábrát nézd..."
A "móricka ábrát" az Aereco weblapjáról linkeltem. :-D

...hanem a jelleggörbéket amit belinkeltem, abba gondolom megtalálod mind a kettőnek a minimum hozamát (teljesen zárt állapot).
Azt a "10 Pa-s" móricka ábrán is láthatod (a szaggatott vonal az EMM916, a "folyamatos" vonal az EMM716 jelleggörbéje), de persze nézhetjük a részletező jelleggörbét is.

"én arról beszélek amikor teljesen ZÁRVA vannak!"
Ez már dedó szint, de felőlem: egy hegyről lefelé menet bringával elég hamar fel lehet gyorsulni akár 80 km/h-s sebességre. De mi van, ha az Alföldön élsz?
Ha a Te házadat valami védőburok veszi körbe, és az otthonodban szándékosan 40% alatt tartod a relatív páratartalmat, akkor valóban teljesül az a minimum 3 m3/óra térfogatáram (lásd: jelleggörbe).
Ha viszont a hozzávetőleges 4 Pa nyomáskülönbséggel számolsz (európai méretezés), és a lakásban az ideális 45-55%-os relatív páratartalmat biztosítod, akkor...akkor nézd meg a jelleggörbét, hogy mi is lesz a tényleges minimális léghozamod. ;-)

"A tiéd azért nem zár le mert nem is zárhat le a gázkészülék miatt."
Megvilágosultam. ;-)

"A venti 40m3 levegőt szállít alapjáraton és van 4db légbevezetőm. Arról írsz most nekem, hogy ugyanannyi levegő cserélődik ha teljesen nyitva vagy ha teljesen zárva vannak."
A legnagyobb probléma, hogy Te a 100 négyzetméteres házadat egyetlen térként kezeled. Amíg ebben a tévhitben élsz, addig nem fogod tudni megérteni a lényeget.

Előzmény: zoger (2915)