Szia, ez érdekelne engem is (Tami 70-200 képe). Esetleg Dropboxra ha fel tudnál dobni pár NEF-et, ami olyan téma, hogy közzétehető, szívesen megnézném. Főleg tágon.
Egyébként (nem csak Neked, hanem úgy mindenkinek most) :) a 3rd-party üvegekkel általában nem a kép a gond, elég jól feljöttek szerintem, hanem a fókusz konzisztencia. Hajlamosak frontot és back-et produkálni 10-ből 2x mondjuk. Jó esetben csak fine tune értéknyit, de kb. bármilyen jól is lövi be az üveget az ember AFFT szinten, félre-félre mennek egyes lövések.
A Tami 24-70 legalábbis ilyen. A 90-es macro is. Érdekelne, Nálad milyen aránnyal megy picit félre a 70-200 néha-néha.
Sokat fotózok embereket és amikor szemre állok, bizony be-be sikerül egy félalakosnál olykor-olykor, hogy (nő esetében) a melle hegye éles (azaz a ruha rajta) :) vagy mondjuk a füle. A szeme helyett. User error ilyenkor szinte kizárt, tehát stabilan, jó fénynél, VC-vel lövök és ráfókuszálás + lövés között nem várok fél órát, újrakomponálás nemigen viszi el a síkot úgy, mert az előtte-utána következők meg mind jók ugyanabból a pózból például.
Fotóztam 105-ös micro-Nikkorral is, találati arány 10/10. 70-200 VRII - 10/10. 50-esek 10/10.. tehát gyári üveggel nagyon jó az AF, amire mutatok, azt lövi telibe.
Szóval egy kis Tami 70-200 vélemény érdekelne AF-ről (az, hogy nem ultrahangos, nem tényező számomra).
Nagy köszönet.