Valdi87
2014.03.23
|
|
0 0
167
|
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok. hogy van nekem egy 2008.11 havi VW Golf 5 1.9 PDTDI (BLS motorkód, 105 lóe., 158 000 km) Golfom. A gondom az vele, hogy kb. egy hete fura jelenség jelentkezett nála mégpedig az, hogy kigyorsításkor mikor felváltottam megtorpant az autó, mintha nem reagált volna a gázpedálra, aztán kuplung be, újra ráengedtem a sebességet és újra ment. Ez rá 2 napra újra megismétlődött. Tegnapig ez a két alkalom volt, de tegnap elkezdte rendszeresen csinálni, most már nemcsak váltáskor hanem random szerűen néha menet közben is. Tegnap haza érkezve leállítottam az autót majd délután, nem hagyott nyugodni a dolog és elkezdtem nézegetni, hátha látok valami vezetéket fellazulva a motortérben... hát nem láttam, viszont a motort túráztatva azt vettem észre, hogy többnyire 3000-es fordulatnál többet nem forog a motor, mintha letiltana valami, illetve nem hallom hogy fütyülne a turbóm. Rá lett kötve gépre elvileg a kipufogógáz nyomásérzékelőre és a részecskeszűrőre mutatott hibakódot, viszont a műszerfalam nem jelzett nekem eltömődött részecskeszűrőt. Valóban ez lehet a gond? Én olvasgattam olyanról, hogy a turbó változó geometriája van letapadva, vagy az EGR szelep koszos, részecskeszűrő tömítődött (de mint ah írtam nekem ezt nem jelezte). Jelenleg nem merek vele menni nehogy nagyobb baja legyen. Mit javasoltok mi lehet a hiba és mit tegyek?
Válaszokat előre is köszönöm! |
|