szölőszem Creative Commons License 2014.03.22 0 0 128

JUPITER/Rea/:Szlovák fajta.Szülők:Chaus pink X Bezsemennüj V-6.Magnélküli.Érési idő:szept.vége.Levelei nagyok.Fürt:nagy,kúpos,közepesen szárnyas,egyenletesen sűrű,vagy közepesen laza.Bogyó:27 x 20 mm.6 gr.Ovális.Íze harmonikus.Magja pici,és puha.Cukor:12-14 gr./l. sav:7,5gr./l.Szine:vörös,olykor rózsaszin.Betegség ellenállás átlagos.Fagyállóság:-21 C.

JUPITER /A-1985/:USA fajta./University of Arkansas/.Szülők:A X A 1-268-1762.Érési idő:szept.eleje.Fürt:200-300 gr.kúpos,laza.Bogyó:22 X 19 mm.5 gr.sötét vörös,vagy sötét lila.Magnélküli.Íze muskotályos.Bőre vékony,de ellenálló.A gyümölcshús husos lédus.A bogyó ellenáll a repedésnek.Cukor:21 %.Betegség ellenállás magas.Fagyállóság:-28 C.

Az USA Jupiter úgy tudom,hogy nincs bent az országban.Ha valakinek van,jelezze.Nekem a leírásból szimpatikusabb fajta mint a szlovák./betegség ellenállása ,fagyállósága magasabb,és muskotályos,állítólag igazi magnélküli/.Ha minden igaz,a napokban kapok belöle külföldről egy ötrügyes sima vesszőt.Az már más kérdés,hogy kihajt-e?.Négy év mulva megmondom,hogy milyen.

Az előzőekben rosszul írtam :a biszexuális szőlőt hívják hermafroditának,nem a nőivarút.Elnézést a hibáért.