Mozo66 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 2008

Olvastam Medallon hsz-át is , először is amit leírt az nem a műtrágyákra vonatkozik hanem a nitrogénre . A kálium , foszfor egy kicsit más ...mind a kettőre elemi formában szüksége van az embernek is persze nem zsáknyi mennyiségben , de olyan tüneteket , mint a nitrátok  nem okoznak .

A káliumszulfát gyakorlatilag bármikor adható mivel a talajban jól tárolódik , ha az idén nem használja fel akkor majd jövőre . A 3 X 15 most mehet igazán , mivel nitrogént is tartalmaz és Medallonnal egyetértve elsősorban ilyenkor kell adni a hajtásnövekedés előtt vagy alatta .... augusztus közepéig . A P és K meg nem bomlékony , tehát majd használja amikor kell neki . Szintén a nitrogén tartalom miatt a sekély  bedolgozás a legjobb vagy egy esőt megvárni és előtte kiszórni , hogy minél előbb oldódjon és lekerüljön a gyökérzónába .  Abban is egyetértek Medallonnal , hogy nem célszerű agyontápozni a növényeket figyelni kell a növekedésükre a termés terhelésre , ha az ember a gyári ajánlásokat betartja akkor nem nagyon fog mellé vele ...ha jól tudom ez NPK esetén 400 - 700 kg / ha ...ennyit mindenképp lehet adni ilyenkor tavasszal .

Lombtrágyát attól a permetezéstől mikor van értékelhető lombfelület ... pl őszibaracknál 4-5 centis hajtások ... kb a felszívódó szerekkel együtt . ha kis mennyiségben használsz akkor legcélszerűbb a folyékony ...könnyebb mérni , adagolni .... ha nagyobb mennyiségben kell akkor gazdaságosabb a szilárd . Ebből sok féle van lényeg , hogy 100 % vízoldható legyen és gyümölcsfákra én általánosságban a kálium túlsúlyt ajánlom ( ha konkrét hiánytünet van akkor lehet speciálissal menni , de ha rendszeresen van használva és nincs gond a fával , talajjal akkor nem lesz hiánytünet ) . Konkrét szer pl a volldünger profi .

kb ennyi a válasz a kérdéseidre .... szívesen .

Előzmény: triunguis (2002)