sgabo Creative Commons License 2014.03.20 0 0 9630

Na, akkor íme az én tapasznyalatom:

Az utángyártott gumik mind szarok. Két féle szar van, egy nagyobb és egy kisebb:

- a kisebbiknek csak annyi hibája van, hogy nem alakhelyes, rossz helyen vannak a sarkok, rossz ívben kanyarodik. Emiatt ha be is tudod szenvedni, akkor a sarkainál ujjnyi hézag keletkezik és az autó ronda lesz, majd egy idő után (1-2-4 év, amíg az utángyártott szutykok porladni kezdenek), már be is fog ázni

- a nagyobbik szar, amit zogobacsi is vett, az pedig meyle/febi/bilstein és egyéb olyan neveken fut, akik ugyan jól hangzanak de sose gyártottak szélvédőkédert. Az eladhatatlan török szemetet ezekbe csomagolják, hátha valaki ráharap és elviszi. Ennek szuper tulajdonsága, hogy a feszítő bepattanó részének alján lévő kis szakáll ellenprofilját kihagyják belőle. Ezáltal a kédergumi kutyadobáláson kívül az égvilágon semmire nem jó kivéve ha valami ágytröszt szerelő kezébe kerül, mert az fogja és beragasztja. Láttam már ilyet is.

Szélvédő kéderből csak gyári. Sajnos lehet próbálkozni, lehet vele trükközni, de azt a pénzt amit erre költenétek inkább rakjátok más alkatrészekbe, mondjuk egy gyári kéder árához hozzá. :)

Aki nem hiszi még ezek után se, az jöjjön el, van mindenféle utánygártottból idehaza, első, hátsó, melye, török, stb. stb. Mind úgy maradt itt, hogy segítettem volna betenni az embernek a szélvédőt, nyilván nem ment és mérgébe itthagyta. Egyetlen egyet tudok mutatni beszerelve is, egy hátsó állólámpa kéder: szarul áll, lukak a sarkon, okádék az egész, de nem érkezett meg a gyári a minősítés előtt, azóta meg lusta voltam kicserélni. Természetesen a gyári ott lóg a garázsban, beszerelésre várva, azt hiszem hétvégén meg is ejtem a cserét. :)Egyszer egyébként én is bedőltem ennek a febi/meyle trükknek, az 10cm-es darabokra fel van szeletelve és egy szatyorban van, a kutya nagyon jókat játszott velük. :)

Előzmény: zogobacsi (9628)