kofic Creative Commons License 2014.03.19 0 0 2628

Szia !

Ki vállalja az ilyen filmek előhívását? És mennyiért? Tényleg nem lehet 5-6 ezernél olcsóbban előhívatni? 3 percért (ha igaz hogy ennyi) ez kicsit borsosnak tűnik nekem.

Keskeny filmlabor:

• 8 mm filmhívás :
    • 1 tekercs: 4900 Ft
    • 2 tekercs: 7900 Ft
    • 3 tekercs: 8900 Ft
    • 4-9 tekercs: 3000 Ft/tekercs
    • 20 tekercstől: 2500 Ft/ tekercs
  • Arcív filmek hívása 6000 Ft/tekercs
  • Mind a fekete-fehér (D94A), mind a színes fordítós (E-6) valamint a színes negatív (ECN2) technológiával kidolgozható, 8mm-es valamint S8mm-es filmek kidolgozását vállaljuk gépi eljárással.
  • 16mm filmhívás: - fekete-fehér negatív 150 Ft/ m - fekete-fehér fordítós 200 Ft/ m - színes fordítós 250 Ft/m
  • 16mm kopír: - 100Ft/ m + a kopír film ára

A 16mm-es és kopír filmek esetében a minimális fizetendő mennyiség 30m. A kopír árak az egyfényes muszter filmek készítésére vonatkoznak, fényelt muszter készítésért hívjon!

Szilas Szilárd
06 30 694 4552

- Igaz, hogy tényleg csak ennyire elég egy tekercs? (ha normál sebességen van a kamera)

Igaz ! Csak látszólag kevés, ennyi időben is el lehet egy  történetet is mesélni . 

Ennél gyengébb szolgáltatású kamerával készült  kb vágottan 8 órányi filmem a nyolcvanas évek elején . Semmivel sem hasonlítható össze a hangulata . Korlátozottan, de még kapsz filmet  . Valóban drága mulatság manapság filmezni, de ez elmondható az összes analóg műfajra . Lassan, 3 év alatt jütottam el a régi filmjeim digitalizálásával, részben újra vágtam őket és zenét tettem alá. Holnapra megkeresem, hogy hova hordtam a filmeket . Házilag nem láttam értelmét .

Van egy könyv, Szabó Győző : Supertravel van benne egy DVD melléklet, érdemes megnézni . 

Azzal vitatkoznék, hogy szánalmas a minősége . Természetesen nem az az agyonélesített és túlszaturált képi világ . De nagyon plasztikus tud lenni . 

Ez pl. egy 40 perces filmnek a része 3 hét kirándulás alatt készült . Ennél azért jobb a minősége de a feltöltés miatt le kellett butítanom .

https://www.youtube.com/watch?v=lVp4YHzBrgI

vagy itt egy másik : 

https://www.youtube.com/watch?v=S-8MbbSBo38

De ha a videomegosztó  keresőjébe  beírod, hogy "privát filmek" akkor nagyon sok érdekes filmet találhatsz, amik szintén erre a nyersanyagra lettek forgatva. 

Előzmény: Flakvierling (2626)