Szia !
Ki vállalja az ilyen filmek előhívását? És mennyiért? Tényleg nem lehet 5-6 ezernél olcsóbban előhívatni? 3 percért (ha igaz hogy ennyi) ez kicsit borsosnak tűnik nekem.
Keskeny filmlabor:
- 8 mm filmhívás :
- 1 tekercs: 4900 Ft
- 2 tekercs: 7900 Ft
- 3 tekercs: 8900 Ft
- 4-9 tekercs: 3000 Ft/tekercs
- 20 tekercstől: 2500 Ft/ tekercs
- Arcív filmek hívása 6000 Ft/tekercs
- Mind a fekete-fehér (D94A), mind a színes fordítós (E-6) valamint a színes negatív (ECN2) technológiával kidolgozható, 8mm-es valamint S8mm-es filmek kidolgozását vállaljuk gépi eljárással.
- 16mm filmhívás: - fekete-fehér negatív 150 Ft/ m - fekete-fehér fordítós 200 Ft/ m - színes fordítós 250 Ft/m
- 16mm kopír: - 100Ft/ m + a kopír film ára
A 16mm-es és kopír filmek esetében a minimális fizetendő mennyiség 30m. A kopír árak az egyfényes muszter filmek készítésére vonatkoznak, fényelt muszter készítésért hívjon!
Szilas Szilárd
06 30 694 4552
- Igaz, hogy tényleg csak ennyire elég egy tekercs? (ha normál sebességen van a kamera)
Igaz ! Csak látszólag kevés, ennyi időben is el lehet egy történetet is mesélni .
Ennél gyengébb szolgáltatású kamerával készült kb vágottan 8 órányi filmem a nyolcvanas évek elején . Semmivel sem hasonlítható össze a hangulata . Korlátozottan, de még kapsz filmet . Valóban drága mulatság manapság filmezni, de ez elmondható az összes analóg műfajra . Lassan, 3 év alatt jütottam el a régi filmjeim digitalizálásával, részben újra vágtam őket és zenét tettem alá. Holnapra megkeresem, hogy hova hordtam a filmeket . Házilag nem láttam értelmét .
Van egy könyv, Szabó Győző : Supertravel van benne egy DVD melléklet, érdemes megnézni .
Azzal vitatkoznék, hogy szánalmas a minősége . Természetesen nem az az agyonélesített és túlszaturált képi világ . De nagyon plasztikus tud lenni .
Ez pl. egy 40 perces filmnek a része 3 hét kirándulás alatt készült . Ennél azért jobb a minősége de a feltöltés miatt le kellett butítanom .
https://www.youtube.com/watch?v=lVp4YHzBrgI
vagy itt egy másik :
https://www.youtube.com/watch?v=S-8MbbSBo38
De ha a videomegosztó keresőjébe beírod, hogy "privát filmek" akkor nagyon sok érdekes filmet találhatsz, amik szintén erre a nyersanyagra lettek forgatva.