A Jupiterrel terveim vannak, ezért minden leírást, információt szívesen fogadok. Nálam tavaly termett először, ígéretesnek tartom és ezért növelem a tőkeszámot. Nem tudom az általad leírt két fajtából az enyém melyik lehet? Halvány rózsaszín, mint a képen látható. Magvatlan, vagy csökevényes magvú. Kipróbáltam két fürttel, hogy tőkén lehet-e tartani, örültem hogy nem rothad, de kiderült hogy ízben veszít az értékéből, mint a Szőlőskertek királynője, kellemetlen mellékíze lesz. Tehát a szüreti idejét jól meg kell választani, legalábbis az én tapasztalatom szerint.
A Kismis Moldavszkíj évek óta van, de nem vagyok vele elégedett. Még októberben is savanykás, pedig napos helyen van /2tőke/ és nálam nem hoz óriási fürtöket. Egyszer el is fagyott.
Évám és Anitám van, de még nem teremnek, viszont egy dunaföldvári termelő valami eszméletlen minőséget állít elő belőlük, tavaly kedvenc zöldségesem 850 ft-ért árulta őket, míg a többi fajta ára 500ft alatt volt. A Teréz fő fajtám, ebből és Hamburgi muskotályból van a legtöbb, piacos szőlők. Suvenír, Conegliano, Eszter, Moldova amik éppen hogy megmutatták a termésüket, idén talán már többet teremnek. Sok fajtával próbálkozom, de csak a legjobban beváltakat szaporítom tovább, ezért érdekel mások véleménye, tapasztalata. Nekem is sok tapasztalatom van, főleg amit a faiskolai lerakatok reklámszövegei elhallgatnak, vagyis az egyes csemegeszőlőfajták hibáival kapcsolatban.