Petya79 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 2877

Én ezzel ugyanígy vagyok: Te nem tudod, vagy pedig nem akarod megérteni, hogy mire célzok.
Az addig rendben van, hogy a helyiségekben elhelyezett légbeejtők a páratartalom változásának függvényében nyitnak. Az is érthető, hogy van egy ventilátorod valamelyik vizes helyiségben, ami napközben alacsony fodulatszámon dolgozik. Abban nem értünk csak egyet, hogy a légelvezetők és légtechnikai csövek elhagyásával, "valódi" központi elszívó nélkül sikerül egy olyan irányított légáramlást biztosítanod, amivel elérhető az egyenkénti helyiségek optimális átszellőzése. Persze mivel az otthonok páraterhelése és annak kiváltó okai igencsak változóak, elképzelhető, hogy Nálad bevált ez a fajta szellőztetés.
De szerintem - a fürdőszoba szellőztetését leszámítva, a többi helyiségre vetítve - hatékonyságban nem igazán nyújt többet, mint néhány légbeejtő meg egy időzített páraelszívó a konyhában. A különbség csak annyi, hogy amíg nálad folyamatosan megy a ventilátor, addig a konyhai páraelszívó meg mondjuk megy napi 4x fél órát.

Előzmény: zoger (2876)