Igen, la tengely szorult meg. Sajnos bontanod kell.
Lépés: kivülről vedd le a borítást, vedd le az előbukkanó anyát. A csomagtér ajtóról vedd le a burkolatot. A bolhák közül sok el fog törni, ezt szerezzél előre, 30ft/db. A 9 év miatt óvatosan, nem érezni, de a fülek már elridegültek nekem a 6 évesben is pattant el fül.
Ezek után húzd le az ablaktörlő motorról acsatit és vedd ki a motort, 3 csavar tartja. Ha a kezedben a motor, látod a tengelyt, ami azért szorul mert semmi kenés nincs rajta. Egyszerűsített megoldás: sok WD40, vagy hasonló, majd óvatosan mozgasd meg, pl befogod satuba de védőpofák közé és úgy. Ne erőltesd, türelemjáték. A bonyolultabb mód, ha a zégereket kiveszed, dörzspapírral megcsiszolod a tengelyt és bezsírozva visszarakod. Én így csináltam és sokáig kerestem az elrepült zégert a padlón, mert jó kicsi. :D Zsír helyett egy német teflon sprayt fújtam a tengelyre.
Utána mindent visszaraktam. Fél évente leveszem a külső műanyag burkolatot, az anyát és óvatosan fújok be zárolajzót, hogy kenés legyen, az végig megy a tengelyen. Nem spray, hanem injekciós tűvel, fecskendőbe felszívom a pohárba lefújt zárolajzót. .