ninovarga Creative Commons License 2014.03.11 0 0 31187

2010. januárjában írtam:

Pontosan ezekre az anomáliákra akarom ráirányítani a figyelmet. Felszínesen és szűklátókörűen szemlélve a dolgokat, lehetne olyan marhaságokat mondani, hogy a "globális felmelegedésnek" köszönhetően példátlan meleg van januárban Ukrajnában és Romániában meg Magyarország keleti felén. Sajnos mindez egy olyan szörnyű anomáliának az eredménye, ami miatt soha nem tapasztalt téli fagykárok keletkeznek azokban a nyugat-délnyugat-európai térségekben, ahol évtizedekig nem fordulnak elő a most visszafordíthatatlan károsodást okozó hidegek. Szubjektív módon lehetne azt mondani rám, hogy miért irigylem a kelet-európaiaktól ezt a téli enyheséget és miért tartom bajnak, ha az angolok, franciák, olaszok is "megkapják egyszer a "magukét". Engem ugyanazért zavar mindez, amiért az zavarna, hogy a tárgyak nem a föld felé esnének, hanem az ég felé, a folyók nem a tenger felé folynának, hanem a forrásuk felé és az autópályán egyik pillanatról a másikra menetiránnyal szembe fordulna a közlekedés.

Aztán tavaly februárban is írtam hasonlót, mígnem az addig meleg Nyírségben -19 fokot mértek március utolsó napjaiban.