Nick_X14XE Creative Commons License 2014.03.10 0 0 2817

Közben nekem is gyűlnek a tapasztalataim a gépekkel.
Az alapszitu, hogy tartósan 60% alá szinte lehetetlen volt vinni a páratartalmat.
A legrosszabb helyzet a hálóban volt, ott reggelre 75-76%-ra is felugrik. Napközben túl sok szellőztetéssel lemegy 60 alá, de nem marad ott, hamar visszakúszik 60 fölé.

Az Aldis gépről lemaradtam, pár óra alatt elkapkodták az útbaeső áruházakból.
Klimakiraly-ék véletlenül találtak egyet a hiánycikk Ardes 595-ből, ami kinézetre még tetszett is.

Nos a működése felülmúlta a várakozásainkat. A hangja egy ventillátoréval egyezik, sokkal csendesebb mint amire felkészültem.

A teljesítménye is szuper, napi 2-szer 2-órákat ment, reggel és este, a 2 óra alatt 5 dl vizet szedett össze!

Kb. 1 hónapot ment mielőtt meghibásodott, a ventillátora nem fújt. A szervíz meg se próbálta megjavítani, azonnal cserélték volna az egészet.
Mivel továbbra sem volt cseredarab visszaadták a pénzt.

Most megjött helyette a Midea MDDG-20DEN3. Ez bumfordibb, de nem rosszabb, a hangja ennek se vészes, jó hogy kívülről is látni az összegyűlt vízmennyiséget.
A páramérője pontosabb, kezdetben mindkettő hasonló értéket mutatott mint a szobai mérő, de az Ardesé működés közben sokkal jobban lecsökkent, kisebb értéket mutatott mint a valós (pl. 55-helyett 40-et-45-öt).

A Mideáé szinte együtt fut a mérővel pedig gyorsabban is reagál.

Azt olvastam a könyvében, hogy az első alkalommal egyhuzamban menjen 24 órát! Ez tényleg szükséges?
Nem fogok vitatkozni a könnyvel, viszont holnapra ki fogunk szikkadni. :)