"Mi abban a rossz? Most jelenleg az kap állami megbízást, aki borítékot ad egy politikus zsebébe, a munka minőségétől függetlenül."
Furcsa, hogy abban nem is tudtok gondolkodni, hogy mindkettő rossz.
Nem értem, hogy mit lehet azzal nyerni, ha az egyik rosszat lecserélem egy másikra. Máskülönben mindkét esetben az egyszerű emberek pénze jut valakikhez, nem annyit érő munkáért.
A magyar kormány dolga az, hogy a magyar cégeknek lehetőségeket teremtsen, esetleg bizonyos értelemben akár segítse is őket. De ez nem azt jelenti, hogy csak úgy odadom valakinek az állami megbízást, tendert, mert úri kedvem úgy tartja. Az első eset minden cégnek lehetőséget adok, a magyarokat segítem is, de nem részesítem semmilyen előnyben. A szabályokat mindenkinek be kellene tartani, de a szabályok betartásában segíteném a magyar cégeket. Helyzetbe hoznám őket, és vagy kihasználják, vagy nem.
Ez az, nem igértek háborút. De akkor hogyan akarnak az EU-n kívül az egész magyarlakta gazdasági térben munkálkodni? EU-n kívül normális határ lenne, esetleg vámokkal is. Ne gondolja senki, hogy a magyar áru ugyanúgy elérné az EU piacát, mint most. Ha háborút igérnének, vagy az EU-ban akarnának maradni, akkor van logika mondanivalójukban. Ha nem igérnek háborút, illetve az EU-bol való kilépést szorgalmazzák, akkor csak süket populista semmit igérnek.
Ha az átlagmagyar panaszkodott eddig, illetve mindig, az nem jelenti, hogy úgy él, mint az átlagukrajnai, vagy átlagmoldáv. De még élhet úgy, ha abba az irányba tartunk. Itt nincs olaj és gáz, ami kompenzálná a rossz irányt.