Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 1212

Szia,

A bordóilé+kén szinte mindenre jó.

De rezet inkább rézoxi kloriddal lenne jobb felvinni.

A modern szerek nem perzselnek.

A réz eszenciális nehézfém és a bio kertészet is engedi és szinte mindenre jó, talán lisztharmatra annyira nem.

De chorussal, topázzal, ezekkel a drága szerekkel permetezem a kajszit( egyik felét), pedig a réz ugyanolyan hatásos.

Nekem kajszim és málénám van nagy mennyiségben, de a málnát csak lombtrágyával szoktam permetezni.

Alapjáraton én vegyész vagyok és most, hogy újra elkezdtem a nagyüzemi termesztést, 2 növényvédelemi projekttel foglakozom. Azonos fajták elkülönítve és különböző szerekkel kezelve.

Az tudni kell, hogy a vegyipar öl meg bennünket:)

Sajna ezekkel a vegyszerekkel úgy vagyunk, mint a gyógyszerekkel. Sok esetben hangzatos név, szép csomagolás, csodákat zengenek róla, aztán mégsem használ semmit. Most őszintén egy kombinált szer az nem olyan mint a kombinált fogó? Mindenre jó, de igazából semmire sem. Lehet az egyik összetevő nem is kéne, de azért kifújjuk.

Fontos a megelőzés, de tünetet kezeljünk ne előre mérgezzünk mindent.

Tesség a szőlő elé is rózsát üétetni, az megmondja mikor kell lisztharmat ellen védekezni

Amúgy meg, vegyél polka málnát azt nem kell permetezni.:)

ui: a legundorítóbb vegyszer a bui58,a mi csak a gazdára volt veszélyes a rovarokra nem:DD

Előzmény: Timie_ (1209)