anegytech1 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 138

Lenne egy-két kérdésem, mert nemsokára nekikezdek a magvetésnek, sajnos kevés időm van :(.

Korábban írtam, hogy van egy polcom, 2-2 kompakt fénycsövem. Eredetileg körbe akartam burkolni fényvisszaverővel a polcot, viszont a szellőzést nem nagyon tudom megoldani pc ventilátorral.

Két megoldáson gondolkozom:

- Maradnék a körbeburkolásnál, napközben így maradna a polc, estére pedig kinyitnám szellőzni. Két kérdés vetődik fel ez esetben, hogy a növényeknek így jó-e, másrészt nem tudom, hogy a fénycsövek foglalatát mennyire zavarja a pára.

- Másik megoldásnak azt találtam ki, hogy csak három oldalról burkolnám le fényvisszaverővel, elöl pedig nyitva hagynám. Itt az a kérdés merül fel bennem, hogy így elegendő-e a fény a növényeknek. Mellesleg mivel a szobában helyezném el a polcot, lehet, hogy kissé zavarna a kiáramló lilás fény.

Még azon is gondolkodtam, hogy elég-e hogy a CFLeket belógatom a növények felé, felülre a polc tetejére pedig fényvisszaverőt ragasztok (vagy marad a fehér fémfesték alap), vagy pedig kellene valami búra-szerűséget applikálnom a fénycsövek felé?