Kontroll-R Creative Commons License 2014.03.01 0 0 407

Szerintem nagyon ne sajnáld !

Amikor olyan hirdetést látsz, hogy "férfi cipő 3000 Ft" akkor Te nem gyanakszol, hogy ott valami nem gömbölyű ? Vagy esetleg  valami nem stimmel, hogy ennyire olcsó ?

Megnézted a műszaki adatokat is ?

"Metallrohre 24mm x 0,5mm" -  a cső váz vékonyabb mint egy 3/4-es vízvezeték cső és fél milliméter a falvastagsága.

Mire lenne ez olyan klassz ?

Az ilyesmikről mindig a hypermarketekben kapható felmosó nyelek jutnak eszembe, amiből egy szorgos háziasszony évente eltör vagy 3-4 darabot, mert annyira vékony "bilibádogból" készül, hogy egy női kéz is eltöri, amikor a felmosó rongyot próbálja kicsavarni. Persze ehhez még hozzájárul, az is, hogy csak kívül van szép piros bevonat rajta, belülről meg rohasztja a felmosóvíz.

Ilyenkor én azért némi cinizmussal meg szoktam kérdezni, hogy kinek akar jót az illető a szupermarketeknek, vagy saját magának ?

Érdekes, hogy vehetnének az emberek egy normális alumínium felmosó nyelet, ami könnyű, nem korrodál és gyakorlatilag örökös (mint a szegénység), de az "nem jó mert 3-4-szer annyiba kerül mint a csodás tömegtermék, amire egy év alatt ráfizeti azt amibe a tuti minőség kerülne.

De sorolhatnám a gagyi ruhaszárító állványokat, a csicsás, de használhatatlan hipermarketes barkácsgépeket és még párezer dolgot.

Ja, és akkor még nem beszéltünk a tényleges környezettudatos vásárlásról, amikor nemcsak a saját pénzünkkel bánunk takarékosabban, hanem a szemét helyek is kisebbek lesznek ennek hatására.

Tegyük már fel néha a kérdést, hogy biztos jó  nekünk ez a fajta fogyasztói hozzáállás amire manapság a forgalmazók próbálnak buzdítani, hogy "jaj de jó mer' milyen olcsó"?

Bocs, csak nem tudtam megállni szó nélkül......

Előzmény: sjohn (406)