wanbo Creative Commons License 2014.02.24 0 1 1401

A fő part Apón kavicsos, koralltörmelékes. Érdemes papucsot, vagy sznorkelre alkalmas cipőt vinni. Apo Island Beach Resortnál szép a part nagyon, el van választva a fő parttól, viszont van egy kis ösvény, amin át lehet sétálni, nincs lezárva senki elől. Tömeg abszolút nem volt egyik parton sem, szóval zsúfoltnak nem mondanám. Helyi gyerekek általában többen vannak a parton, mint turisták. 

Bolt van a faluban több is. Ezekben minden szükséges dolgot meg lehet venni: élelmiszert, gyertyát, kakaseledelt :) stb. Nem is drágák, pl. nagy üveges Tanduay rum ugyanúgy 100 peso, mint bárhol máshol. :) Amire emlékszem, hogy volt, hogy vettem pékárut (20-30 peso) halkonzervvel (27 peso), és meg is volt a reggelim. A kaja az limitált Apón, a Liberty's-ben van az egyetlen étterem, ahol étlapról lehet rendelni. Itt egyszer ettem, nem volt rossz, de egy kicsit drága (fülöp szigeteki mércével persze). Pl. Chicken adobo 230 peso. Minden egyéb, néhány egyszerű sült tésztát leszámitva (azok kb 100 peso) olyan 200-250 peso környékén mozog. Mi minden este Mariónál ettünk (180 peso/fő), minden étkezés előtt kb 2-3 órával kellett jeleznünk, hogy eszünk-e. A konyha nagyon szuper, az adag is nagy, bár általában csirke a menü. Adobo, curry, stb. Ezt amúgy nem igen értettem, pl. a Liberty'sben halat akartam enni, erre mondták, hogy nincs hal. Még jó, hogy egy szigeten vagyunk, gondoltam. :) Mariónál szintén nem tálaltak halat az ott töltött 5 nap alatt, 4 szer volt csirke, egyszer disznó. A faluban is vannak helyek, ahol lehet enni, csak érdeklődni kell. Van egy hely az iskola mellett, ahol ki van irva, hogy homestay meg eatery, ott pl. 150 peso volt egy ebéd. Egy szép darab sült hal rizzsel, sült zöldségekkel, meg ivóviz. Teljesen korrekt volt. 

Hiányozni nem hiányzott semmi (egy frankó elemlámpa esetleg jöl jöhet), tulajdonképpen meg lehet venni mindent a boltban, helyben. Gyertyákat vettünk, az jól jött esténként. 

Kajakot nem láttam a szigeten, mondjuk nem is kerestem. De lehetséges, hogy van. 

Képeket majd teszek fel. Merülésről sajnos képem nincs (haveromé a viz alatti gép), sznorkelezésről, teknősökről van. 

Előzmény: döme71 (1399)