A Gradiska - Lukácsbánya (Banja Luka) autópálya még nem fizetős, de nyárra valószínűleg az lesz. Nem kell megijjedni, ha a Szarajevói autópályához hasonló lesz az árazása, akkor kb. 4 KM-ra lehet számítani.
Ha a másik, szarajevói utat választod, akkor lehet, hogy már át lesz adva néhány újabb autópályaszakasz, pl. a Szarajevó-elkerülő. Ez persze bizonytalan egyelőre. Ha nem ismered az utat, akkor a Peljesac félszigetet esetleg kihagyhatod, ha a Ploce-Trpanj komppal levágod a nagy részét. Egy kb. 10 órás vezetés után a Peljesac már nagyon fárasztó tud lenni (bár nagyon szép helyeken is megy az út)
Az éjszakai vezetéssel kapcsolatban is óvatosságot javaslok. Kb. este 10 óráig lesz még az utakon minden: kivilágítatlan szekér, traktor, bicikli és gyalogos. 10 óra után már eltűnnek, akkor jobban lehet haladni.
Ha délre ott akarsz lenni, akkor este 10-11 felé el kell indulnod legkésőbb. Nagykanizsa felől valószínűleg Gradiskánál érdemes belépned. Pont a legszebb részt nem fogod látni a sötétben.
Az én menetidőim ilyenek szoktak lenni (ezt még akkor mértem le, amikor csak Kakanj-Szarajevó között volt kész az autópálya).
Korcsula leutazás
Itt találsz videókat az útról.
Nyáron minden népszerű helyen sokan vannak, a Zdrava-voda meg tényleg tömve lesz. Én is meg szoktam állni mindig Mosztárban egy burekre. Ki kell próbálni néhányat, mindenkinek más tetszik. Blagajban finom halakat adnak.